Medisch trainen

Medisch trainen onder begeleiding

Medisch trainen

Fitness Paradise beschikt over ruime trainingsfaciliteiten. U traint altijd onder (in)directe begeleiding van een fysiotherapeut. Functionele training staat daarbij voorop.

U voert oefeningen uit die specifiek voor uw klachten of uw doelstellingen van belang zijn.

Wellicht heeft u niet eerder met apparaten getraind, maar dat is geen probleem. De apparaten worden samen met u ingesteld op uw ideale trainingsniveau.  Daarnaast zijn er ook veel (functionele) oefeningen die niet op één van de apparaten hoeven worden uitgevoerd. U kunt er zeker zijn dat uw begeleider er voor zorgt dat u comfortabel kunt trainen.

Er zijn grofweg drie trainigsvormen te onderscheiden:

  • Cardiovasculaire training; dit zijn oefeningen waarbij de hartslag voor langere tijd wordt verhoogd. Dit is goed voor ons hart- en vaatsysteem. Het doel is om door middel van verschillende trainingen een constante hartslag aan te houden, om zo conditie op te bouwen of om af te vallen.

 

  • Krachttraining; is training met (extra) weerstand om de spierkracht te verbeteren. Meestal met het doel om (sport)prestaties te verbeteren of tijdens het dagelijks leven uw prestaties langer vol te houden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het sterker maken van de beenspieren van een sprinter of het huishouden in het dagelijks leven. Krachttraining is te verdelen in algemene, gericht op het gehele lichaam, en (sport)specifieke krachttraining, gericht op specifieke bewegingen.

 

  • Coördinatie training; de bewegingen worden hierbij bewust vanuit de hersenen gestuurd. Te denken valt aan op 1 been staan. Tijdens deze training proberen we de motoriek te verbeteren omdat deze vaak onvoldoende of vertraagd verloopt.

Stabiliteit en coördinatietraining wordt nog wel eens over het hoofd gezien, terwijl deze vorm van trainen eigenlijk het belangrijkste is. Indien de spieren niet (meer) goed samen kunnen werken tijdens het bewegen, gaat het al snel mis, met blessures en/of pijn als gevolg. Dat wil niet zeggen dat krachttraining en cardiovasculaire training minder van belang zijn. Een gezond lichaam is krachtig, heeft uithoudingsvermogen en beschikt over coördinatie.

Heeft u na het lezen van de bovenstaande tekst nog vragen of wilt u een vrijblijvend gesprek om samen te kijken wat wij voor u kunnen betekenen, klik dan op de button “aanmelden” en maak een vrijblijvende afspraak met één van onze gespecialiseerde trainers.